Benefity

logo

 

  • Vysoký obsah prospěšné vlákniny 71 %
  • Glykemický index menší než 5
  • Obsah cukru méně než 5 %
  • Bez lepku, laktózy a konzervantů
  • Jen 161 kcal na 100 g
  • Částečná náhrada tuku, např. při pečení, kdy může nahradit až 100 % tukových produktů

Čemu prospívá

  • Má pozitivní vliv na střevní mikroflóru čímž prospívá imunitnímu systému
  • Po požití nedochází k nárůstu hladiny glukózy v krvi a koncentraci inzulínu ani u lidí s glykemickými poruchami
  • Začleněním do stravy a v kombinaci s nízkoglykémickou dietou lze snížit hladinu glukózy v krvi u pacientů s diagnózou diabetes 1. a 2. typu a může být také sníženo riziko vzniku diabetu 2. typu
  • Výrazně snižuje riziko demineralizace zubní skloviny a tím má pozitivní vliv na zdraví zubů
  • Vláknina podporuje růst prospěšných střevních bakterií a tím zároveň může zamezit nežádoucímu množení ostatních patogenních bakterií
  • Vláknina napomáhá ke zlepšení činnosti střev a vyprazdňování

 

Zdravotní a výživová tvrzení

  • Konzumace potravin obsahujících extrakt z čekanky místo cukru vede k omezení nárůstu hladiny glukózy v krvi po jejich konzumaci v porovnání s potravinami obsahujícími cukr
  • Se sníženou energetickou hodnotou
  • Se sníženým obsahem cukrů
  • S vysokým obsahem vlákniny
  • Bez soli

Přednáška Ing.Macha, CSc. prezident aliance vyživovacích poradců

Přednáška na téma zdravé slazení