Jablkový koláč

 

Ingredience

  • 1 šlehačka
  • 4 vajíčka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 13 lžic čekankového sirupu
  • 1 kypřící prášek
  • 6 jablek
  • skořice
  • ořechy (vlašské)
  • drobenka (připravíme z polohrubé mouky, čekank. sirupu a másla)

 

Postup

  1. Šlehačku, vajíčka, mouku, čekankový sirup a kypřící prášek dáme do misky a zamícháme v hladké těsto.
  2. Těsto vylijeme na vymazaný (máslem) a vysypaný (hrubou moukou) pekáč.
  3. Těsto rozetřeme do rovna a uložíme na něj nastrouhaná jablka.
  4. Posypeme skořicí a ořechy a nakonec drobenkou.
  5. Pečeme při teplotě 180°C po dobu 20-30 minut.
jablkovy kolac