ČOKOLÁDOVÝ DORT

 recept od: Tichovy dobroty https://www.facebook.com/Tichovy-dobroty-372352062962109/

 

Korpus:

  • 100 g mletých ořechů (lískové)
  • 100 ml mandlového mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • 50 g proteinu (čokoláda)
  • 150 g kokosu
  • 50 g pohankové mouky
  • 100 g hořké čokolády (bez laktózy)rozpušťené
  • 2 vejce
  • Čekankový sirup
  • 250 g tvarohu (bez laktózy)
  • špetka soli

Krém:

  • 2x Šmakoun krém kokosový
  • 250 g tvarohu (bez laktózy)
  • 2 lžíce kokosového oleje rozpuštěného

Krém švestkový:

  • 200 g Šmakoun švestka
  • 250 g tvarohu (bez laktózy)
  • 2 lžíce kokosového oleje rozpuštěného

Ozdoba:

  • kakaová hmota
  • maliny
  • vlašské ořechy

TIP:želé z agaru a pomerančové šťávy

 Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Suroviny na korpus dáme do mísy a rozemeleme tyčovým mixérem. Dáme do formy a pečeme cca 45 minut.
  2. Vyšleháme si krémy.Šmakouna v celku dám do sekáčku i s tvarohem a tukem.
  3. Vychladlý korpus opatrně rozřízneme a potřeme krémem, ozdobíme hmotou a malinami.
  4. 18033984 606447672885879 2477642038578836227 n
×