SKORO SVATEBNÍ

 recept od: Tichovy dobroty https://www.facebook.com/Tichovy-dobroty-372352062962109/

Ingredience

Korpus

  •  250 g tvarohu
  • 3 lžíce rýžové mouky
  • 3 vejce
  • 200 g strouhaného kokosu namletého
  •  150 g malin
  • 50 g rozpušťeného másla
  • 2 lžíce sladidla
  • 2x odměrka proteinu vanilka
  • špetka soli
  • 1 lžíce limetové šťávy

Náplň základ:

  • 400 g mascarpone
  • 500 g polotuč. tvarohu
  • vanilkový lusk
  • 1 odměrka proteinu bílá čokoláda
  •  čekankový sirup

Oddělíme si dvě čtvrtiny a vyšleháme s rozemeletým ovocem na jemno:

  • 100 g borůvek
  • 100 g jahod

Ovoce a meduňka na dozdobení

  • 100 g jahod na tenko pokrájených na proložení dortu

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 200 stupňů.
  2. Bílky vyšleháme se špetkou soli a lžící limetové šťávy.
    Žloutky vyšleháme do pěny s máslem a pak přišleháme maliny, mouku, sladidlo, kokos a protein. Opatrně vmícháme bílky.
  3. Nalejeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme cca 35 minut.
  4. Necháme vychladnout a vyšleháme si krém, kdy jeho části obarvíme ovocem.
  5. Korpus rozrízneme a potřeme krémem, proložíme jahodami a pak celý dortík pomažeme a dozdobíme ovocnými krémy a ovocem.
15492382 548248582039122 6174543924231667738 n