Borkovský frgál s mákem a tvarohem

 recept od: Petra Vašíčková https://www.facebook.com/aneta.novakova.338

Korpus:

  • 100 g Šmakouna (rozmixovat)
  • 1 vejce
  • 4 lžíce špaldové mouky(+na podsypání)
  • 1 lžíce Čekankového sirupu
  • špetka soli a sody

Maková náplň:

  • 1 hrnek máku
  • 2 lžíce Čekankového sirupu
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžička skořice
  • mléko podle potřeby
  • Makovou náplň svařím a podle potřeby dochutím a nechám vychladnout.

Tvarohová náplň:

  • 1 tvaroh (kostka)
  • 1 vejce
  • citronová kůra
  • 2 lžíce Čekankového sirupu
  • mléko podle potřeby

 Postup

  1. Těsto na korpus vyválím, dám do vymazaného pekáčku a zdobícím sáčkem nastříkám náplň podle fantazie.
  2. Dozdobila jsem ještě rozinkami a plátky mandlí.
  3. Peču na 170 stupňů cca 30 minut.
  4. 18882094 1050467741720606 8784169152674656011 n