PERNÍKOVÝ MEDÁNEK ČEKÁNEK

recept od: Tichovy dobroty https://www.facebook.com/Tichovy-dobroty-372352062962109/

 

Korpus základ:

  • 150 ml mléka ( rostlinného)
  • 50 g proteinu ( vanilka)
  • perníkové koření
  • čekankový sirup
  • 2 lžíce medu
  • 3 vejce
  • velká lžíce ořechového másla
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 g pohankové mouky
  • kypřící prášek ( bez fosfátů)

Náplňe:

  • Šmakoun krém pomerančový + 250 g tvarohu (bez laktózy)
  • dýňová marmeláda ( recept dodám brzy)
  • ricotta + rozpušťená čokoláda bez cukru

Ozdoba:

  • perník na strouhání, nebo mleté vlašské ořechy

 Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Suroviny na korpus dáme do mísy ( krom bílků) a vyšleháme.
  2. Z bílků vyšleháme snih a opatrně vmícháme do těsta.
  3. Těsto natřeme na pečící papír a pečeme cca 40 minut.
  4. Vyšleháme si krémy.
  5. Vychladlý korpus potřeme krémem, marmeládou.
  1. 18765894 623469907850322 8502074963929468585 n

Přednáška Ing.Macha, CSc. prezident aliance vyživovacích poradců

Přednáška na téma zdravé slazení