Tapioka puding

 

Ingredience

  • ovoce (mražené nebo čerstvé) 1 a 1/2 šálku
  • sirup čekankový
  • semínka chia 3-4 PL
  • tapioka perly 100 g
  • sůl himalájská
  • mléko kokosové
  • smetana 250 ml (může být i rostlinná)
  • čokoláda cca 70 g
  • banán 1 ks
  • skořice
  • máslo kousek

 

Postup

  1. Tapioku namočím přes noc do vody, nebo aspoň na 3 hodiny. Jeden díl tapioky a tři díly vody, ráno přiliji tři díly kokosového mléka, osolím špetkou soli a vařím, dokud kuličky tapioky zprůhlední.
  2. Rozmačkám ovoce, osladím čekankovým sirupem a vmíchám chia semínka. Ve vodní lázni zahřeji smetanu, do které přidám nalámanou čokoládu a míchám dokud se nerozpustí. Vznikne hustá hmota.
  3. Na pánvičce rozpustím kousek másla, přisypu skořici a nakrájené banány nechám chvilku osmažit a odstavím, aby se nerozpadly a přidám trochu čekankového sirupu.
  4. Do sklenic postupně vložím ovoce, puding, čokoládu a navrch banány.
  5. Nechám vychladit. Z tohoto množství jsem měla 5 skleniček.
4v6b5730

Přednáška Ing.Macha, CSc. prezident aliance vyživovacích poradců

Přednáška na téma zdravé slazení