KYNUTÝ VÍKENDOVÝ

recept od: Tichovy dobroty https://www.facebook.com/Tichovy-dobroty-372352062962109/

 

Těsto:

  • 500 g špaldové mouky
  • 3/4 kostky droždí
  • 3 vejce
  • 60 g másla
  • 150 ml mléka
  • čekankový sirup
  • rumová tresť
  • špetka soli

Náplň:

  • 500 g tvarohu
  • šmakoun krém pomerančový
  • meruňky( či meruňková zavařenina, kterou máme domácí)/ zralé ovoce ze zahrádky

Žmolenka:

  • 80 g másla
  • vločky
  • ořechy
  • rozinky
  • čekankový sirup
  • skořice

 Postup:

  1. Na plotýnce rozehřejeme mléko s máslem. Do velké mísy dáme špaldovou mouku, špetku soli, čekankový sirup, do důlku vejce a nadrobíme droždí. Zalijememlékem s máslem a propracujeme těsto. Můžeme přidat tresť.
  2. Necháme kynout pod utěrkou cca hodinu.
  3. Připravíme si žmolenku.
  4. Pak těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do vyhřáte trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 15 minut, pak plech vytáhneme a potřeme tvarohem smíchaným s pomerančovým krémem, poklademe ovocem a posypeme žmolenkou.
  5. Pečeme cca 60 minut dle Vaší trouby do zlatova.
  1. 19598433 647721375425175 4185065357349165376 n