Špaldový mřížkový koláč

 recept od: Petra Vašíčková https://www.facebook.com/Petulavas/?fref=ts

Ingredience:

  • 1 máslo
  • 1 vejce
  • 1 vejce
  • 350 - 370 g špaldové mouky
  • 100 g Šmakouna
  • 1/2 lžičky sody, špetka soli

Ostružinová náplň:

  • cca 1/2 l rozmixovaných ostružin
  • Čekankový sirup podle chuti
  • 1 vanilkový puding Amylon
  • Čekankový sirup podle chuti

 Postup

  1. Máslo jsem si nechala povolit a ze všech surovin zpracovala těsto v robotu.
  2. Potom jsem podsypala moukou a na vále ještě prohnětla rukama. Kousek těsta jsem si dala stranou na mřížky. Do skleněné pečící formy o průměru 26 cm jsem vložila těsto a vyvýšila okraje. Jelikož bylo těsta poměrně hodně, použila jsem ještě další dvě formičky na koláčky o průměru 13 cm.
  3. Na náplň jsem promíchala a uvařila jako klasický puding. Až mírně vychladl, naplnila jsem koláče a připravila si mřížky z odloženého těsta v ledničce.
  4. Jednouduše jsem těsto rozválela a rádýlkem nakrájela proužky, kterými jsem koláče ozdobila.
  5. Pekla jsem cca 40 minut na 170 stupňů
  6. 5 n

Přednáška Ing.Macha, CSc. prezident aliance vyživovacích poradců

Přednáška na téma zdravé slazení