Dýňový koláček s jablky a tvarohem

recept od: Marie Mikšova https://www.facebook.com/mariemiksovafitness/

 

Těsto:

  • menší dýně Hokkaidó
  • 3 lžíce proteinu bez příchutě
  • Skyr
  • 2PL 100% arašídového krému
  • 3 vejce
  • 4 lžíce Čekankového sirupu
  • hrst vlašských ořechů
  • menší hrst sušených rozinek
  • 1ČL skořice
  • 1ČL perníkového koření

Tvarohová vrstva:

  • tvaroh ve vaničce
  • jablko
  • 2 lžíce Čekankového sirupu
  • špetka skořice
 Postup:
  1. Očištěnou dýni nastrouháme, přidáme zbylé ingredience a řádně promícháme.
  2. Pokud je těsto příliš tekuté, můžeme zahustit ovesnými vločkami. Pečeme na 180 stupňů cca 60 min.
  3. Vychladlý koláček potřeme tvarohovou vrstvou, kterou si připravím následovně: nastrouhané jablíčko krátce podusíme, přidáme Čekankový sirup, tvaroh a skořici.
  1. 17

Přednáška Ing.Macha, CSc. prezident aliance vyživovacích poradců

Přednáška na téma zdravé slazení