STROMEČKOVÝ DORTÍK BEZLEPKU, CUKRU, MOUKY

 recept od: Tichovy dobroty https://www.facebook.com/Tichovy-dobroty-372352062962109/

 

Ingredience

Použila jsem formu ve tvaru stromu.

Korpus linecký:

  • 200 g mandlové mouky
  • 50 g mletých valašských ořechů
  • 100 g kokosového oleje ( másla)
  • čekankový sirup
  • 1 žloutek

Korpus kakaový:

  • 100 g namletých opražených slunečnicových semínek
  • 50 g namletých bezlepkových vloček ( sojové)
  • 100 g namletého kokosu
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 50 g kokosového oleje (másla)
  • čekankový sirup
  • lžička kypřícího prášku bez fosfátů

Krém bílý:

  • 1 krém Šmakoun kokosový
  • čekankový sirup
  • 100 g tvarohu

Krém zelinkavý:

  • 1 vanilkový puding bez lepku
  • 500 ml mandlového mléka
  • 100 g másla
  • čekankový sirup
  • 100 g tvarohu
  • barvivo

Tip:

  • Dozdobení ovocem, nedoslazovaným kandovaným ovocem, domácí čokoládou

 Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Zpracujeme ingredience na linecký korpus a vtlačíme do formy.
    Pečeme cca 15 minut. Až okraje mírně zezlátnou a vychladíme.
  2. Vyšleháme kakao, mouky, sirup, tuk, kypřící prášek se žloutky. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a opatrně primícháme k směsi.
    Natřeme do formy a pečeme cca 15 minut
  3. Puding uvaříme dle návodu se sladidlem a pak ještě do teplého zašleháme máslo a tvaroh. Vychladíme.
  4. Tmavý korpusek rozřízneme a promažeme kokosovým krémem vyšlehaným s tvarohem. Pak pudinkový krém, priklopíme lineckým korpuskem a potřeme zbytkem krému.
  5. Nazdobíme dle fantazie.
    Korpusky jsou křehké, takže opatrně manipulovat. Pokud se někde ulomí- nevadí. Krém to zamaskuje a dortík si "sedne".
15032314 536799299850717 3346839307469775919 n