PODZIMNÍ DORT S JABLÍČKY A MRKVÍ

recept od: Tichovy dobroty https://www.facebook.com/Tichovy-dobroty-372352062962109/

 

Ingredience:

  • 3 ks vejce
  • 1 hrnek strouhané mrkve
  • 1 hrnek na jemno nakrájeného jablíčka
  • 1/2 hrnku čekankového sirupu
  • 1/2 balení kypřícího prášku do perníku
  • 1/2 hrnku kvalitního oleje
  • 1/2 hrnku podmáslí
  • 2 hrnky tmavé žitné mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžička perníkového koření
  • 2 lžíce rozinek( v rumu)
  • 1/2 hrnku mletých vlašských a lískových ořechů

Krém:

  • 100 ml smetany na šlehání
  • 1 lžíčka kakaa
  • 150 g tvarohu
  • 1 lžíce sladidla

 Postup:

  1. Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Suroviny na korpus smícháme a nalijeme do formy vyložené pečícím papírem. Pečeme cca 40 minut.
  2. Smetanu vyšleháme s tvarohem a kakaem. Osladíme a vychladlý dortík dozdobíme.
  1. 24
×