PODZIMNÍ ŠTRŮDL

recept od: Tichovy dobroty https://www.facebook.com/Tichovy-dobroty-372352062962109/

 

Těsto:

  • 150 g hladké špaldové mouky
  • 150 g celozrnné špaldové mouky
  • 250 g tuku
  • 100 ml studené vody
  • 2 lžičky octa
  • špetka soli
  • troška vanilky

Krém:

  • 1 pudink
  • mléko
  • Čekankový sirup
  • tvaroh

Šlehačka:

  • 200 ml šlehačky
  • rumová tresť
  • Čekankový sirup
  • 250 g tvarohu

Dýňové pyré:

  • vaření dýně s Čekankovým sirupem a skořicí

 Postup:

  1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
  2. Suroviny na těsto promícháme a necháme odležet. Nejlepší je nechat za nás pracovat robota:)
  3. Pudink uvaříme dle návodu a ještě do teplého zašleháme tvaroh.
  4. Šlahačku vyšleháme a pak přidáme tresť, sirup a tvaroh a vyšleháme. Dáme do chladu.
  5. Těsto vyválíme a naplníme štrůdl pudinkem pudinkem a dýní.
  6. Pečeme cca 45 minut. Podáváme "pocukrované" proteinem a se šlehačkou.
  1. 31
×