BUBLANINOVÝ DORTÍK

recept od: Tichovy dobroty https://www.facebook.com/Tichovy-dobroty-372352062962109/

 

Ingredience:

  • 250 g tvarohu
  • 200 ml zákysu/ podmáslí
  • 2 vejce
  • 250 g hroznového vína bez pecek
  • 150 g jahod
  • Čekankový sirup
  • 200 g kukuřičné mouky
  • 1/2 kypřícího prášku bez fosfátů
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • troška vanilky
  • 4 lžíce rozpuštěného másla

Na ozdobu:

  • 250 g tučného tvarohu/ zakysanka
  • 3 lžíce medu
  • kakaové boby
  • hroznové víno
 Postup:
  1. Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Všechny suroviny krom ovoce vyšleháme a pak vmícháme ovoce.
  2. Nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme cca 45 minut.
  3. Pak dozdobíme tvarohem a ovocem.
  1. 35
×