Domácí dýňový koláč

 recept od: Petra Vašíčková https://www.facebook.com/Petulavas/?fref=ts

Korpus:

  • 1 balení sladkého Šmakouna (220g)
  • 3 lžíce žitné mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce Čekankového sirupu

Tvarohová náplň:

  • 2 tvarohy
  • 2 vejce
  • nastrouhaná kůra z jednoho citronu
  • šťáva z jednoho citronu
  • Čekankový sirup (cca 3 lžíce)

Dýňová vrstva:

  • 500 g uvařené dýně Hokaido
  • 1 tvaroh
  • 1 vejce
  • Čekankový sirup (cca 3 lžíce)

 Postup

  1. Šmakouna rozmixuju, přidám vejce, mouku, sirup a vše dobře zpracuju.
  2. Těsto namačkám do koláčové formy o průměru 23 cm. Tvarohy si vyšlehám s vejci, šťávou, kůrou a sirupem. Dám do formy na korpus.
  3. Na poslední vrstvu si uvařím dýni ve vodě do měkka, sleju a nechám vychladnout.
  4. Uvařenou dýni rozmixuju s tvarohem a Čekankovým sirupem (podle chuti) a opatrně rozetřu na tvarohovou náplň.
  5. Peču ve vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 1 hodinu. Hotový koláč dozdobím ovocem a Čekankovým sirupem.
  6. 39