Názory odborníků a osobností

MUDr. Věra KabíčkováMUDr. Věra Kabíčková
diabetoložka, Praha

Čekankový sirup Originál je naprostou novinkou na trhu. Nelze tedy dosud hodnotit jeho dlouhodobé použití u pacientů trpících na diabetes ani zatím nejsou k dispozici klinické testy. Protože však obsahuje mimořádné množství vlastního čekankového extraktu, jehož účinky na lidský organismus jsou zkoumány řadou studií již dlouhou dobu, dá se předpokládat, že jeho účinek na organismus bude opravdu příznivý. Jedná se v podstatě o alternativní sladidlo, které při sladivosti rovné medu má jen 5 procent cukru, což je opravdu mimořádná hodnota.

Marie MikšováMarie Mikšová
Fitness & Diet Coach, Trenér I. Třídy UK FTVS

Čekankový sirup Originál je opravdu mimořádný produkt. Když jsem poprvé studovala jeho vlastnosti a složení, nechtělo se mi věřit, že mohou být správné! Ale ukázalo se, že díky extraktu z čekanky to opravdu možné je. Řada špičkových atletů, závodníků, kulturistů, cvičitelek a sportovců si dlouhodobě přísně střeží svoji tělesnou hmotnost. Přesto jako všichni lidé mají chuť na sladké, které si ale mohou dovolit jen zcela výjimečně. A právě Čekankový sirup Originál by mohl být pro ně tím správným řešením! Ale vlastně nejen pro ně, ale pro všechny lidi, kteří potřebují zhubnout, nebo vyznávají zdravý životní styl. Sirup je sladký, má příjemnou chuť, jemnou vůni a polotekutou medovou konzistenci, přičemž obsahuje jen zanedbatelné množství cukru.

Ing. Ivan Mach CSc.Ing. Ivan Mach CSc.
odborník na výživu a doplňky stravy

Čekankový sirup s inulinem doporučuji jako přírodní sladidlo pro obézní, protože vláknina vyvolává pocit sytosti, takže přirozeně omezí chuť k jídlu a současně uspokojí chuť na sladké. O vláknině se z vědeckých studií také ví, že snižuje hladinu krevního cukru. Díky sladivosti sirupu, která se vyrovná medu, tak můžeme „šetřit“ jednoduchými sacharidy s vysokým glykemickým indexem, jimiž se obvykle sladí. Také ho doporučuju klientům po antibiotické léčbě, protože má schopnost prebiotické podpory při obnově střevní mikroflóry po použití antibiotik protože slouží střevním bakteriím jako „potrava“. Jako výživový poradce také oceňuji, že inulin snižuje hladinu cholesterolu. Celý rozhovor můžete shlédnout ZDE.

MUDr. Hana ProcházkováMUDr. Hana Procházková
praktická lékařka, Ostrava

Čekankový sirup má opravdu velmi zajímavé parametry. Pokud jsou všechny údaje přesné, tak každý diabetik jistě ocení možnost osladit si potraviny sirupem, který má glykemický index (což je hodnota udávající nárůst krevního cukru po konzumaci potraviny) menší než pět, zatímco med a například javorový sirup mají glykemický index kolem padesáti a cukr dokonce nad 65! A je zde ještě jedna velká výhoda - na trhu dnes nenajdete jiný produkt, který by měl tak vysoký obsah tělu prospěšné rozpustné vlákniny - obsah vlákniny v sirupu nad 70%, to je opravdu unikátní!

Marek ŽižlavskýMarek Žižlavský
závodník ve fitness

Každé ráno si přidávám čekankový sirup do ovesné kaše. Zajistím si tak dostatečný příjem vlákniny, skvěle chutná a mám energii na celý den.

katerina tichaKateřina Tichá
master chef česko

Čekankový sirup je pro mě superpotravina 21.století. Sladím s ním dezety, čaj, omáčky, dokonce jsem si jej já a má rodina oblíbili mazat místo medu a chleba s máslem. Tento sirup nemá žádný nepříjemný ocásek a tak jsem se nesetkala s žádnou negativní reakcí, když dávám své výtvory ochutnávat. Za mě určitě jednička s hvězdičkou.